Temmelig rædselsfuld udstilling...

Anmeldelse af gruppeudstillingen “Pretty/Awful” af Connie Boe Boss
 
Ja, du læste rigtigt: PRETTY/AWFUL
En ny udstilling i galleri kbh kunst, som tager favntag med det skønne og det grimme.
 
I fredags myldrede det med mennesker til åbningen, og det hæslige overfor det smukke blev studeret og taget ind af alle os, der var til stede.
Gallerist Helle Borre har ladet kunstneren Kitt Buch få frie tøjler i sin kuratering af denne udstilling, som tager udgangspunkt i at mennesket er både smukt og grimt, godt og ondt, indtagende og hæsligt.
 
Den menneskelige eksistens er fyldt med kontraster. De dukker op i de fortællinger, vi skaber, og i de indre og ydre landskaber, vi former. Disse fortællinger og landskaber er i fokus for de seks kunstnere på udstillingen siger Kitt Buch.
 
“Jeg er interesseret i den uhygge og fascination, som opstår hos beskueren, i mødet med kombinationen af det grimme og det skønne. Det, som vækker modsatrettede følelser, når vi som kunstnere benytter os af en kollektiv symbolik på tværs af materialer, medier og stilarter. Jeg vil gerne have dig til at sanse det menneskelige og det (u-)naturlige på nye, sammenfiltrede måder, og danne dine egne historier på tværs af kunstnernes universer”.
 
Kurateringen er overordentlig vellykket, synes jeg. Der er i hvert fald meget hæslighed. Amorfe, indvoldslignende skulpturer og videoer, et helt kødlandskab, der også fungerer som blomster i græsset, forvredne menneskeskulpturer, keramiske relieffer der udskriger den yderste nød, syreagtige malerier og tegninger af sære skabninger med træmasker i en weird setting.
 
Du er ikke i tvivl:
Dikotomierne som vi alle kender fra vores liv, er på spil. Tiltrækning/frastødning er den følelse jeg mest hæftede mig ved: Du går tæt på i fascination og trækker dig tilbage i væmmelse.
Det er ikke så tit at kunsten beskæftiger sig med det modbydelige overfor det lækre. Derfor er det en anderledes udstilling end dem, vi ser flest af, og kunstnersammensætningen er godt set af kurator Kitt Buch.
 
Det er nemlig ikke kunstnere vi normalt ser sat sammen, og de er ikke repræsenteret af galleri kbh kunst til hverdag, pånær Kitt Buch selv. Forfriskende nyt hold!
 
Udstillende kunstnere:
Hanne Nielsen Kjærsgaard (f. 1961): Maleri
Anna Seeberg Braun (f. 1979): Video og installation
Sebastian Jakobsen (f. 1996): Performance og keramiske relieffer
Eva mm Engelhardt (f. 1980): Tekstil skulptur
Heiko Müller (f. 1968/DE): Tegning
Kitt Buch (f. 1983): Maleri og installation
Kitt Buch - maleri og installation og Heiko Müller - tegning
Anna Seeberg Braun - video og installation
Hanne Nielsen Kjærsgaard - maleri og Sebastian Jacobsen - keramisk skulptur og dragt til performance
Eva MM Engelhardt - tekstilskulptur og Hanne Nielsen Kjærsgaard - maleri
Udsnit af Heiko Müllers tegninger og Kitt Buchs installetion
Udsnit af Anna Seeberg Brauns installation