Interview af SKABERTRANG i forbindelse med Salon Monday, juni 2019

 

MØD KUNSTNEREN: KITT BUCH ?

Vi mødte Kitt til en snak om twistede eventyrlande og det groteske versus det smukke. Læs med her:

Hej Kitt! Hvem er du?
Kitt Buch, billedkunstner med base i København.

Hvilke tanker ligger der bag de værker du udstiller i Salon Monday?

Mine værker foregår i et twisted eventyrland, som er surrealistisk, men også meget tæt på vores egen verden.
De er alle et udtryk for input i mit liv og i min hverdag – quirks og fascinationer i den periode de er malet.
I én periode optog f.eks. Frida Kahlo og mexicansk kultur mig en del og det kunne ses i de værker fra den tid. På et andet tidspunkt var det f.eks. anatomi etc.

Udover at jeg selvfølgelig kan have mine egne tolkninger, så tænker jeg også, når jeg planlægger et maleri, hvordan en beskuer kan få noget ud af mine karakterer og landskaber. Hvordan andre kan bygge ovenpå fortolkningen med deres egne historier.

Hvilke medier arbejder du med?

Jeg arbejder primært med oliemaling.
For mig er det et perfekt medie at arbejde med fordi det er vådt i timevis, sommetider dagevis, og på den måde kan jeg blende og arbejde med maleriet længe. Resultatet bliver bløde overgange, hvor strukturen ikke er vigtig, men hvor det er selve motivet der er udtrykket. Olien kan ses som midlet og selve motivet på lærredet er målet.

Kan man finde gennemgående temaer i din kunst?

Helt sikkert!
Jeg ynder at arbejde med kontraster og modsætninger. Humor versus alvor. Krig versus fred. Det groteske versus det smukke. Det gode versus det onde. Mennesket versus naturen. Af andre temaer kan jeg nævne familien, fremmedgørelse og så er alt pakket pænt ind i et slør af eventyr og eventyrland.

Hvor finder du inspirationen?

Jeg trækker på mine egne oplevelser af verden og livet omkring mig. Det kan være de helt nære relationer mellem mennesker, men lige så nærliggende er det at bruge mine egne fadede barndomsminder, litteratur, musik, historie og det politiske landskab. En stor inspirationskilde er også alle de historier, vi som mennesker tror på og fører videre imellem os.

Hvordan vil du beskrive din kunstneriske arbejdsproces?

Jeg har altid min skitsebog med mig, som jeg uden blusel hiver op af tasken, uanset hvor jeg befinder mig, hvis jeg får en pludselig ide til et maleri. Min arbejdsproces er næsten konstant og mine tanker står aldrig stille i sin søgen efter inspiration og i sin fortolkning af denne.

Når skitsen er på plads, så tegner jeg det op på et lærred. Herfra går jeg igang med olien, blander farver, maler dem op lærredet og blender dem sammen så overgangene bliver bløde. Der kan sagtens opstå ting der presser sig på, som jeg så bare MÅ male. Det betyder, at jeg enten begynder jeg et nyt maleri samtidig med det jeg allerede arbejder på, eller også opstår der små finurligheder i det jeg allerede maler på. Ofte har jeg gang i flere malerier på én gang, som jeg så skifter imellem at arbejde på.

Mød Kitt til åbningen d. 20. juni, og til artist talk fredag d. 21. juni kl 19.00! 

Link til SKABERTRANG Facebookside v/ Sofie Birkum HER!