Fra Galleri Kbh Kunsts hjemmeside

FRA KBH KUNSTS HJEMMESIDE:

Kitt Buch er en lowbrow kunstner eller popsurrealist, som med sin pensel fortæller smukke og groteske eventyr med et strejf af både humor og alvor.

Inspirationen til hendes fortællinger finder hun i fetish-kulturen og i den popkultur hun er opvokset i. I hendes motivverden færdes flere karakterer såsom gasmaske-musen og klovnepigen, som hun bruger til at fortælle hendes visuelle eventyr, som er tolkninger af en verden som Kitt beskriver som fragmenteret. Fragmenteret fordi vi bombarderes med frygt for terror, atomkrig og ødelæggelse, samtidigt med at vi lever i den mest trygge tidsalder nogensinde. Kitts karakterer gemmer sig med deres masker og farverige kjoler og ser på verden med afstand via deres øjne på stilke.

Kitt Buch fortæller selv: “Det, jeg maler, er ofte en blanding af egne erfaringer, abstrakte, uforklarlige følelser, falmede barndomsminder og et strejf af popkultur blandet med min fascination af særheder og finurligheder. Mit liv er min kunst og jeg tænker på at skabe og fortælle mine historier hele tiden. Jeg har min skitsebog med mig overalt, så jeg altid kan skitsere ideerne, så snart jeg får dem. Jeg vil gerne fortælle at man må tage det sure med det bittersøde og gerne med et glimt i øjet. Jeg fortæller historier om livet, som jeg ser det.”

Kitt Buch arbejder primært med akvarel og oliemaling, men kan også finde på at lave tegninger med blyant. Hun er autodidakt. Kitt er en “up and coming” kunstner, som vi bestemt kan anbefale at man holder øje med! – fra Kbh Kunsts hjemmeside.