Biografi

Foto: Mollie Keyser

Som barn var Kitt Buch altid meget nysgerrig på verden omkring sig og fortællingerne i den. Hun erfarede en stor del om denne verden igennem de bøger hun altid havde næsen begravet i. Her igennem fik hun stillet sin nysgerrighed omkring universets gåder, mysterier og menneskets natur. Eventyrfortællinger, så som Grimms, Alice i Eventyrland og Disneys udgaver af folkeeventyrene, har også altid været en fast bestanddel af Kitts læserepertoire, og det er er da også i sin udgave af eventyrlandet at de visuelle fortællinger på lærredet udfolder sig.

Kitt Buch blev født i 1983 og er opvokset på landet i Vestsjælland. Fra en tidlig alder var hun udstyret med en god portion fantasi, og at være vokset op som enebarn, gav hende rig mulighed for at dyrke sin fantasiverden og drømme sig væk fra hverdagen i de nærliggende skove eller blandt majsplanterne på markerne. Som teenager brugte hun det meste af sin tid på sit værelse oppe under taget, med de solskinsgule vægge. Her udviklede hun gradvist sin interesse for at male og tegne. Denne interesse blev ført videre da hun som 22-årig søgte ind på Margrethe-Skolen, en designskole i København, hvor hun fik sin uddannelse som beklædningsdesigner. Under denne uddannelse dykkede hun ned i den æstetik som hun også i dag arbejder med. Fascinationen for det mørke i mennesket og i livet, det finurlige, det usagte, men altid med humor og et glimt i øjet. Kitt Buchs designs og modetegninger fra tiden på designskolen bygger en direkte bro til maleriet og det billedlige univers som stadig optager hende.

I løbet af de sidste år har Kitt udstillet sine malerier i flere gallerier på Sjælland, Fyn og Jylland.

Kitt Buch har siden 2013 arbejdet intenst med akvarel og mixed media, men forelskede sig siden i oliemalingens muligheder. Denne kærlighed har gjort at hun nu primært arbejder i olie, men indimellem kommer der dog stadig nogle akvareller og blyantstegninger fra hendes hånd. 

Kitt Buch har atelier i, og arbejder fra, indre by i København og arbejder i dag udelukkende med sin kunst.