OM

 

Omdrejningspunktet for mit kunstneriske virke er parallellen mellem en surrealistisk eventyrverden og den verden, vi befinder os i. I mine malerier skildrer jeg forskellige, oftest arketypiske situationer og symboler. Med en gennemgribende tanke på den menneskelige natur skaber jeg narrativer, som beskueren kan gå på opdagelse i. Jeg maler figurativt med oliemaling og akvarel på lærred og papir, samt opstår der lejlighedsvise skulpturer i selvhærdende ler. 

 

“Figurativ, farvestrålende og fascinerende. Skræmmende, pågående og underligt nærværende. Sådan er Kitt Buchs antagonistiske eventyrlandskab. Et univers, fyldt til randen af surrealistiske tegneserievæsener, fantastiske fortællinger fulde af symbolik, blomsterkranse og dødningehoveder. Kød, død og atombomber. Missiler, gasmasker og øjenblomster i én skøn, skræmmende og skæv kombination, i midten af pittoreske landskaber, der er en Jane Austin-roman værdig. Vi er lige her, der og midtimellem din, min og vores verden som vi kender den og som vi aldrig har set den før. På én og samme tid. Med andre ord, er der knald på, når man lader øjnene gå på opdagelse i Kitt Buchs magiske verden af pop-surrealisme, romantik og samfundskritik.” (Uddrag af artikel på Magasinet Kunsts online portal skrevet af Louise Jørgensen, 2020).

 

“Der er altså en god del af den oprindelige eventyrstemning i Kitt Buchs billeder. Både det fabulerende, magiske og snurrige og det barske, sorte og usentimentale. Bag de forførende blomster, nuttede dyr, hjerter, kærlighedsfugle, dræberklovne, slimede slanger, løsrevne øjeæbler og sorte slyngplanter gemmer sig fortællinger om os mennesker på godt og ondt. Om hvordan vi alle både har kærlige og empatiske følelser indbygget i os og samtidigt kimen til at gøre sårende, forkerte og onde ting. Kitt Buch viser os som hele mennesker: sårbare, tvivlende, kærlige, ubalancerede og frygtsomme. Nogle gange skal der bare dekonstruerede eventyr til for at demonstrere præcis dette. Med sin sikre og levende streg og frodige og usentimentale fantasi har Kitt Buch fundet sin helt egen stil og sin helt egen plads i den danske kunstverden.” (Uddrag af tekst skrevet af Tom Jørgensen, 2018).